ما رو دنبال کنید تا جدیدترین مطالب و اخبار آزمایشگاهی دریافت کنید

مقالات مهم آزمایشگاهی
هود لامینار و کاربرد آن

هود لامینار و کاربرد آن

یکی از پر کاربردترین, اصلی ترین و مهم ترین دستگاه های آزمایشگاهی هود لامینار یا هود میکروبی می باشد. 

هود لامینار دستگاهی است که با داشتن یک محیط محافظت شده جهت کار بر روی نمونه های آزمایشگاهی احتمال ایجاد آلودگی برای کاربران, فضای اطراف و همچنین نمونه در حال برسی را کاهش میدهد همچنین جهت کنترل آلودگی و هدایت آلودگی از مواد مورد برسی به خارج از محیط آزمایشگاه به طوری که اپراتور دستگاه و کارمندان آزمایشگاه آسیبی نبینند عمل میکند. یکی از اصلی ترین اجزا هود لامینار فیلتر HEPA می باشد که عملکرد آن به این صورت است که هوای آلوده داخل محفظه هود لامینار را به وسیله مکنده میکشد و در نتیجه هوای تمیز را به صورت خطی و آرام به بیرون هدایت می نماید.

در قسمت مقاله فیلتر هپا به صورت کامل در در ارتباط با عملکرد فیلتر هپا  و زمان تعویض آن توضیح داده شده است.

هود لامینار و کاربرد آن

ساختار محفظه هود لامینار:

جنس محفظه داخلی هود لامینار و همچنین میز کار آن , از جنس استیل نگیر 304 می باشد دلیل استفاده از استیل نیز به منظور کنترل محیط هود از آلودگی اسن همچنین محفظه داخلی باید بدون درز و فضای خالی باشد تا از ایجاد قارچ و باکترس و جرم درون محفظه جلوگیری نماید، جنس بدنه خارجی هود از ورق روغنی با پوشش رنگ الکترواستاتیک می باشد.

دسته بندی هود لامینار :

هود لامینار بر اساس الگوی گردش هوای داخل محفظه دسته بندی می شوند و کاربرد متفاوتی دارند:

  • هود لامینار با جریان افقی هوا
  • هود لامینار با جریان عمودی هوا

هود لامینار افقی :

در این مدل هود لامینار جریان هوا به صورت افقی جریان دارد.

هوای آلوده محیط آزمایشگاه به وسیله فیلتر HEPA  و پیش فیلتر باعث ایجاد جریان لایه ای شده و به وسیله  فن دمنده خارج می گردد و سمت کاربر هدایت می شود و از نمونه موجود در محفه در مقابل گردو غبار و یا آلودگی بیولوژیکی از جمله باکتری ها و یا قارچ ها محافظت میکند و جهت کشت بافت استفاده می گردد.

 

هود لامینار عمودی :

در این هود لامینار جریان هوا به صورت عمودی می باشد، هوای محیط آزمایشگاه را میکشد و هوای تمیز را به صورت آرام و خطی به کاربر می دمدد. پرشدن فیلتر تعبیه شده در هود, هوای ورودی را از ذرات و گرد و غبار خالی می نماید و بعد از آن از فیلتر HEPA اصلی عبور داده و سپس هوای تمیز را به سمت کاربر هدایت می نماید،در این مدل هود هوا به صورت مستقیم به صورت اپراتور دمیده نمی شود.

هود لامینار بر اساس کلاس بندی دستگاه :

هود لامینار بر اساس کلاس به سه دسته تقسیم می شوند که به ترتیب :

هود لامینار کلاس 1 : که نام دیگر آن هود لامینار کشت بافت هم نامیده می شود ( دارای جریان افقی می باشد ) و برای کشت بافت و همچنین تکپیر گیاهان در آزمایشگاه کشت بافت استفاده می شود.

 هود لامینار کلاس 2 : هود لامینار کلس دو یا هود میروبی هم نمیده میشود و دارای جریان هوای عمودی می باشد و ر آزمایشگاه های کشت سلول و همچنین مواد و یا ویروس های بیماری زا انسانی , مواد سمی و یا کشت بافت و تومور استفاده می گردد.

هود لامینار کلاس 3 : هود لامینار کلاس سه که آن را گلاو باکس نیز می نامند که این هود دارای جریان هوا می باشد این دستگاه دارای عایق گاز می باشد و همچنین بیشترین درصد محافظت را برای اپراتور ها و کارمندان و محیط نگه داری نمونه آماده می نماید. دارای گاز خطرناک و همچنین باعث بروز تغییرات شیمیایی خطرناک نمی گردد. و همچنین به عنوان یکی از ابزار مهم آزمایشگاهی نامیده میشود.

اجزای اصلی تشکیل دهنده هود لامینار به شرح زیر می باشد:
  • بدنه اصلی هود لامینار که شامل قسمت بالا و پایه دستگاه می باشد
  • محفظه داخلی هود لامینار که از جنس استیل نگیر 304 می باشد
  • دارای لامپ  UV جهت استریل نمودن
  • دارای درب از جنس طلق پلکسی گلاس به صورت برقی
  • دارای برد دیجیتال جهت نمایش کار با دستگاه
  • سیستم هشدار ساعت مصرف لامپUV و فیلتر HEPA
  • دارای فیلتر HEPA و پیش فیلتر
  • دارای فن

جهت استفاد از هود لامینار به این نکات توجه فرمایید :

  1. قبل از شروع کار با هود لامینار به مدت 3 تا 5 دیقیه هود میکروبی را استارت نمایید و اجازه دهید تا هوای داخل محیط تخلیه شود.
  2. لامپ UV را قبل از استارت دستگاه هود لامینار خاموش نمایید.
  3. می توانید لامپ فلورسنت را درهنگاه کار بر روی میز کار هود روشن فرمایید.
  4. از استفاده با مواد شیمیایی خطرناک در هود لامینار خود داری نمایید.
  5. میز کار و سطح ظروف مواد را ضد عفونی نمایید.
  6. استفاده از دستکش برای اپراتور دستگاه واجب می باشد.
  7. کاربر دستگاه باید لامپ UV را در مدت زمان 15 تا 20 دقیقه روشن کند و این عمل جهت استریل محفظه داخلی هود لامینار می باشد.
  8. و یک نکته دیگر که بسیار حائزه اهمیت است این است که اپراتور قبل از شروع آزمایش حتما باید لامپ UV را خاموش نموده تا از بروز بیماری های پوستی جلوگیری نماید.

کاوش آزما

شرکت کاوش آزما (سهامی خاص) در سال 1372 فعالیت رسمی خود را در زمینه طراحی و تولید دستگاه های آزمایشگاهی و پزشکی مورد استفاده در آزمایشگاه های تشخیص طبی ، مواد غذایی ، آب و فاضلاب ، ری گیری و تعیین عیار طلا و آزمایشگاه های مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و صنعتی آغاز نموده است.

نشان ملی ثبت

logo-samandehi

شرکت کاوش آزما

تمامی حقوق و مطالب وب سایت متعلق به شرکت کاوش آزما و استفاده از آن با ذکر منبع مجاز می باشد.